Nu har Heide Hannemarie Kommit.

Hade verkligen glömt hur fin hon är. Släppte henne i hagen och hon rörde sig som en dröm. Jag är verkligen jätte nöjd med henne.

Tyvärr så har hon tagit resan ganska dåligt. Så det saknas många kilon på henne. Tanken var att jag skulle ha skickat iväg henne på inridning men nu får hon bara landa här hemma. Ska ta lite promenader med henne så hon får lite stimulans, så ska hon nog komma ner i varv.

Bilder kommer snart.

Consenza ska till nygårdens i morgon för sin 16 dygns koll, tänk om man kunde ha lite tur.

Stardust ska vi få besked om på tisdag så nu är det bara att hålla tummarna.

Vi har börjat att stängsla betena, en himla massa tråd blir det. Ska bli underbart att släppa dem och se lyckan i dem.

Ska gå in och boka Lux Z nu så allt är klart tills det är dags att seminera Cilea.

En underbar dag i solen.

Passade på att ha Cilea och hennes föl ute i några timmar när solen var framme.
Staplade fram på ostadiga ben och blev väldigt trött.Har lite namntorka så han får vara namnlös ett tag till.Cilea

Pommeau börjar växa i sig

Tycker att han börjar se trevligare ut.

På måndag ska jag boka kastration för Pommeau och Heiter Helt Det är lika bra att få det gjort innan sommaren. 

I kväll kommer Heide hem. Ska göra i ordning hennes box så hon kan komma till ro här hemma. 

Cilla tappar i vikt. Ska öka kraftfoder givna ännu mer. Hon har hur mycket mjölk som helst. De är nu ute en sväng för att få lite luft, de tycker det är underbart.

 
Om ni undrar över staketet så är det från dagen då tysken rev ner linerna
Så de går inte så här nu. Utan det är under lagning när bilden togs.

I natt föddes ett hingst föl

Klockan 4 kom han efter en ganska jobbig fölning. Ett stort hingstföl.
Det värkar som att jag inte får något annat än hingstar.

Vacker kanske han inte är men han blir säkert fin om några månader.
En ganska så stor stjärn och två vita bakben, inte så illa men man vill ju alltid ha mer vita täcken.

En natt till

Ja det kom inget föl i natt heller. Så det är bara att vaka inatt också.
Ska ut och tvätta bakbenen, de är fulla av mjölk. 
Mina valpar växer så det knakar nu har de fått ögon och prickar. Tyvärr så är det en av tikarna som har fått ett blått öga. 
                 

Nu är det dags att göra det sista i stallet.

Hagarna börjar ta sin form.

Håller på att bygga nya trähagar för att kunna ta ut fölen de första dagarna, innan de kommer ut på elrepen.
Nu ska de målas och sättas tråd på insidan och sedan är allt klart.
Det är kul med våren då gården kan börja ta sin form, för att bli vad man tänkt sig.
                  
                  


Trött!!!!

Inget föl i natt.
Blir en natt till: Tyvärr så är jag ensam i i natt, så det blir att gå upp själv. Känner redan hur trött jag blev. Men skam den som ger sig.
Mulet och trist väder, man tappar lusten till det mesta.
Dags att ta tag i det sista i stallet.
Ska blanda mat och se till att den lilla kommer ut en liten sväng. Det är väldigt roligt att se de små liven skutta omkring.

Vaka en natt till.

Har precis varit ute och tittat till Cilea samt givit hästarna kvällsmat. Hon har börjat äta dåligt och hon låg inte ner i natt så det känns som det kan komma i natt. Ni som inte vet vad hon är dräktig med så är det Niveau.

Niveau är en hingst E: Emmerton- Voltairer. Han är vinnare av Swede Horse 2007 och kom tvåa Breeder´s Trophy 2008.
Född: 2003. Färg: Brun. Mankhöjd: 168cm


Cilea: Cortez-Karakoll-Ciceron-Lansiär Bedömd med åttor i hoppning samt på typ. Hennes mor är bedömd med nior rakt igenom.

Som ni kanske läste i ridsport så är Cortez en stor tillgång att ha på mödenet. Det har visat sig att det blir väldigt bra tävlingshästar med Cortez som morfar.

Nu är livet toppen.

Ja det är riktig kul faktiskt.
Fick min nya 2 hästars i förrgår och premiären var med Hedda igår.

Bilden är tagen av Clara.

Trodde jag skulle fått föl inatt men inte då. Cilea står och läcker mjölk. Inte så bra. Som tur är finns det rå mjölk att köpa på nära håll.
Tyckte hon kunde stå inne idag då hon ser så redo ut, men det gick inte. Hon gnäggade förtvivlat så det var bara att släppa ut. Får ha henne under uppsikt så det blir att vara hemma.

Hedda var inte övertygande igår. Hon var matt i sprången. Men det hon har fått är mod och det är värt väldigt mycket. Hon hoppade höjden som är ett måste inför treårs testet och gjorde det med en bra marginal. Hon är riden ganska mycket nu så hon var väl trött.

Om det går nu som tänkt, så är det treårs och sedan en välförtjänt vila med grönt bete och roliga kompisar.

På torsdag kliver Heidi på transporten för att börja den långa resan hem.

Idag ska jag till grevagårde och titta på talang hoppningen, för uttagningen till flyinges aktion. Spännande då Jenny ska visa sin 2åring.

Vad jag är trött på Tyska hästar.

Ja precis som rubriken låter.
Har startat morgonen med att laga staket. Släppte ihop hingstarna nu på morgonen och allt var jätte lugnt. Men Heroisch tyckte inte han skulle byta hage, och bestämde sig för att dra linorna på två hagar.
Så det var bara att börja laga.
Det är inte första gången han gör detta. När han kom hem från tyskland så visste han inte vad el tråd var. Det är inte först hästen där ifrån som gör detta. Box och trästaket värkar vara det enda som funkar på dessa hästar. Jag bävar för lördag då Heidi kommer hem. Har ingen lust att laga fler staket.
                            
Fy vilken morgon!!!!

Hedda

Var och tittade på Hedda igår och det var kul att se. Nu har hon blivit riden i 3 månader och man är väldigt fascinerad på hur snabbt det går med unghästar. Från att vara endast daglighanterad transporterad 2 gånger till det man ser nu. Är väldigt nöjd med hanne matchar till treårs testet sedan vila för att komma igång med träning i höst. Vill bara tacka Ann-Sofie för ett riktigt bra jobb. Hon har visat ett stort tålamod och intresse för att få henne dit hon är idag. Det var väldigt roligt som ägare att se en så välskött häst.

Här kommer en film på Hedda tyvärr blev den lite lång.

Ha en fortsatt trevlig helg.

Årets första föl har kommit !!!

Igår 23.30 föddes ett litet stoföl. Hon var väntad den 1 april men valde att komma 14 dagar senare. Detta är ett varmblods föl, då min man föder upp travhästar med prefixet Loke.

Fösta dagen får de spendera sin tid inne, då det är en aningens för kallt att gå ut. Men man ser att hon ar tagit fölningen ganska hårt så all vila är behövlig

Man är väldigt glad när allt går som det ska, då vi miste både sto och föl i fjol.
                                  

Hedda Heartbeat-Cortez-Turban Rose

På fredag ska jag ta mig till falköping för att titta på Hedda. Enligt A-S så har hon blivit finare att rida. Ska även passa på att filma henne lite. Kan vara kul att ha i framtiden.
                            

Heidi är Dräktig !!!

Det känns helt underbart. Om allt nu går vägen kommer det Sir Donnerhall föl nästa år. Jag är så lycklig. Och nu kommer hon hem. Som det ser ut nu kommer hon hem nästa fredag, men om jag har har tur så kommer hon redan hem på fredag. Nu är det nästan ett år sedan jag såg henne sist så det kommer att bli som att se henne för första gången.
Här kommer en bild på Sir Donnerhall.
                                

Fortfarande skadad.

Consenza var inte frisk så beslutade nu att betäcka henne. Hon inseminerades dagen efter besöket på husaby häst klinik. Och lotten föll på Cardento. Tyvärr så reagerade hon på seminen och blev väldigt dålig i livmodern. Hon går nu på hippotrim i fem dagar. Chansen att hon tagit sig känns väldigt liten. Ska på återbesök den 26 april. Väntan på besked är alltid lång.

Det känns inte som detta år är med mig. Stardust är inseminerad för andra gången. Om hon inte tar sig denna gången kommer jag att byta hingst, och då får det bli Centardel.

Heidi Hannemarie ska kollas idag. Hon är också inseminerad för andra gången. Om hon inte tar sig så får hon komma hem och bli in riden. Har tappat tron om att denna häst kan bli dräktig.

Hedda kommer jag inte att betäckas i år, då mamman fick gå i avelsboxen i stället. Det känns också väldigt trist då jag hade velat se vad detta sto hade lämnat.

                             
                             
Nu är det dags att ta tag i dagens bestyr. Man kommer att gå med spänning att vänta på beskedet från tyskland


Consenza

Det är alltid kul att visa upp sin stolthet Som jag sagt tidigare så ska vi till kliniken i morgon för ett utlåtande. Men planerna om nödlösning är redan för full gång. Är hon inte frisk i morgon så kommer jag att betäcka henne. Då jag är riktigt nöjd med Hedda, så finns planer på att göra ett syskon.Consenza
Cortez- Turban Rose- Conatus**

För mer info om mina hästar finner ni på JB Primera.

Snart kommer värmen.

Ja det är vad de säger och med värmen kommer fölen.

Vårt sto har nu gått över några dagar, hon var beräknad till den 1 april Inga synliga täcken på att något föl är på väg. Samtidigt är väl detta skönt då det förhoppningsvis hinner torka upp, så man slipper all lera.
De hittar alltid den lerigaste platsen att rulla sig i så spola, borsta och tvätta juver är varje dags syssla. Några trevliga kort blir det ju aldrig heller.
Cilea är beräknad till den 25 april men det känns som hon kommer tidigare. Välfyllda juver trött och hängig, ja det känns som inte orkar mycket mer.
Idag ska vi bygga några nya hagar så fölen kan gå in och ut som de vill. Återkommer med med kort när det blir klart.

Cilla rund om magen och lerig.

1-åringarna växer så det knakar.

Idag har dagen varit häst för hela slanten.

Började dagen med att åka och titta på hopptävling på skåltorp. Kom då på att jag saknar att åka och titta på Consenza när hon tävlar. Hoppas nu på att hon är frisk på onsdag, när hon ska på återbesök på kliniken. Nu har hon nästan vilat två månader från all träning, så får vara glad om hon är tillbaka om 2 månader på tävlingsbanan.

Kom hem och tog det lite lugnt, fixade med valparna. Vi fick sex små dalmatiner så det kommer att bli väldigt prickigt ett tag.


Sedan var det dags för insläpp och kände för att fixa lite med hästarna.
Började med Consenza spolade ben, och fick sig en rejäl omgång med ryktborsten och lite pälsglans i man, svans och hon kändes supernöjd.
Pommeau som har varit mitt lilla problem, visade stora framsteg. Idag borstades han över hela kroppen, benen har ju varit ett stort problem. Klippte manen, så nu ser han ut som en häst :).
Star of space är ju som vanligt den lättaste 1 åring man kan ha, det är så skönt.
Sir Heroisch blir bara vackrare för var dag. Man blir bara glad när man ser han.

Passade på att ta några kort på hästarna igår. Leriga är de man vad ska man göra så här års.Nu är det dag att sätta lite fart, kvällsmat till hästarna och släcka är nästa lilla steg för att avsluta denna dagen.


Nya planer för Hedda!!!

Har nu bestämt mig för att byta hingst till Heather Primera hon kommer att betäckas med Eurocommerce Berlin.
Känns som det bästa valet till henne. Hoppas nu att hon kommer att vara mogen för betäckning


RSS 2.0