Hingst till Schatze Zandra

En underbar dag. Kallt och tort ute. Hästarna njuter i fulla drag.

Har hunnit att mocka 8 boxar och nu väntar de övriga 9. Undrar ibland varför man inte har lösdrift till dem. Men det är väldigt mysigt att se när de står där i sina boxar efter en tuff dag ute.

Sitter och tttar runt lite på hingstar inför nästa år och såg att Dimaggio troligen kommer att stå i tyskland, är väldigt sugen på att betäcka Schatze Zandra med denna hingst.

Så här står det:

Der Dressurpferde-Weltmeister "Dimaggio" kommt auf die Station Böckmann in Hamstrup!

Nach einer Auszeit mit Aufenthalt in Großbritannien bei seiner Besitzerin wird der Don Primero - World Cup I Sohn für die Zuchtsaison 2012 auf der Deckstation Böckmann im Frischsameneinsatz für die Züchter zur Verfügung stehen!

Dimaggio ist in den vergangenen Jahren immer mehr als toller Vererber aufgefallen und hat zahlreiche hochpreisige Auktionspferde in Vechta und Verden gestellt!

http://www.boeckmann-pferde.com/de/aktuelles/dimaggio-kehrt-nach-deutschland-zurueck.html

Tyska vore bra att kunna. Får nog ta en tyskakurs i vår.
                                                                        


Asvh vs Old

Regn och blåst kan vara något bra, då kan man med gått samvete sätta sig vid datorn en liten stund.Mycket händer nu innom aveln, då flyinge ska säljas. Som det ser ut så ska PS köpan flyinge.
Jag ser stora möjligheter med detta. Om det är någon som är enormt drivande innom hästvärlden så är det väl han.
Han har flera stora auktioner i tyskland med mycket kontakter, kanske han kommer att göra det samma här. Han har många fina hingstar så kanske slipper vi åcker priserna här som importörerna lägger på.
Om det nu blir så att man inte får tillgång till hans tjänster om man inte reggar i oldenburgförbundet så är jag villig att regga mina hästar där, då jag redan har flera hästar i detta förbund.
Ett svenskt OLD är inte fel.
Asvh har lovat en massa med sitt nya medlemskap, tycker inte de har uppfylt de åtagande men betalat för.
Är medlem i OLD och får många erbjudande från dem, de ringer och frågar om man inte vill regga sina hästar där, de bryr sig om sina medlemmar och det uppskattar men.
Har även betäckt ston hos PS och man känner sig viktig som kund, en väldigt bra koll på stona.
Att man får aktionskatalogerna hemskickade både en DVD och en liten bok i stället för att endast sitta framför datorn för titta på den auktionen Asvh har samt att inte kunna bläddra och titta vilken stamm man tycker är intressant samtidigt.
Årligen  kommer det en kalender.
Ja jag tror att han kommer att göra något gått för svensk avel antigen om det blir ett svenska oldenburgförbund eller om det blir SWB.
Nu kanske Asvh får börja att kämpa lite för sina medlemmar och komma på att de är viktiga. Kanske kan även Asvh ha en medlemstidning som man får från OLD förbundet i stället för ett riktigt tråkigt mail.
Ja ja nu har jag gnällt en det men jag tror att det kommer att göra nytta.

Vitt vitt vitt

Alldeles vitt var det ute nu på morgonen. Fölen trevade ut sakta och med stora ögon undrade de vad som låg. Men lilla glänsa knatade ut som inget, inte konstig när man är född så tidigt och fick stappla om kring i det som liten.

Visst är det vackert med snön som ligger men det är samtidigt lite tungt när man inser hur mycket merjobb det bli.

Ja ja nu måste här skyndas, barn som ska till skolan och dagmamma.


Glad

Allt är bra med Carola. Fölet lever :) , så det kanske blir ett litet Lux Z föl nästa år.
Ska åka ochhämta hem henne om några timmar. Nu är det dags att ta tag i de övriga sakerna som inte är gjorda för dagen.

Consenza gör min dag...

Ja som vanligt så är det längesedan jag skrev här. Kanske blir det bättre.

Dagen har inte börjat bra. Har en sjuk häst som jag hoppas snart ska bli bättre. Väntar på att veterinären ska komma.

Mycket har hänt sedan sist jag skrev men kommer att ta upp det vid ett senare tillfälle.

Ett litet kul repotage från lidkopingsnytt.nu
Hon var även med i ridsport och ett foto sick hon vara med på.

Klass 5 – 1,40 m – Skara Hästsportcup

Dagens sista klass hade 42 ekipage som kom till start och 11 som fick placering

Det blev en spännande omgång med många fina ritter och banan var klurig och endast nio klarade dubbelnolla.

LRK hade två ryttare som ställde upp på startlistan; Johanna Wahlin-Eriksson/Paroussia som har gjort många starter på 1,40 och varit framgångsrik. Sen hade LRK Jenny Gustafsson/Werilette som gorde sin andra start på denna höjd. Johanna hade i denna klass bättre fokus än i den förra , mer energi i galoppen och gick felfritt i grunden, men när de kom till Hippo-hindret i omhoppningen så petades en bom ner och så även i kombinationen så ekipaget slutade på 8 fel och hamnade utanför placering.

Jenny gjorde ett gott försök på 1,40, men Werilette gillade inte det orange-vita hindret idag. Det är bara att se det som en träningsrunda så här i början när man går upp i klasserna och vi ser fram emot nästa försök som ekipaget gör. Jenny är ju ännu en av alla våra unga lovande ryttare i LRK.

Johan Lundh, Grevagårdens RF, gjorde tre starter i denna klass. Tidigt i klassen kom han in med Consenza och satte full fart från start. Johan red tufft och djärvt, men ändå med full kontroll – en dubbelnolla och tiden 29,27 s. En ritt och tid som visade sig oslagbar – det var bara Johan själv som var i närheten av slå denna tid. När han kom in som sista ryttare med skimmeln Miebello försökte han göra om bravaden och lyckades nästan, dubbelnolla men med en något långsammare tid 29,92s.

Johan fick sedan leda segervarvet med en dubbelrosettprydd häst och segertäcke från SkaraHästsport på. Grattis säger vi till vår LRKinstruktör på onsdagar.

LRK kunde se tillbaka på ännu en lyckad dag på vår nya anläggning, där vi fått uppleva många fina ekipage och spännande omhoppningar. Vi hörde många som gillade vår anläggning och tyckte att det var roliga banor att rida som satte ekipagen på prov. Vi ser nu fram emot morgondagens tre klasser med början kl 09:00. Välkomna!

- Birgitta Ekmark


RSS 2.0