Consenza gör min dag...

Ja som vanligt så är det längesedan jag skrev här. Kanske blir det bättre.

Dagen har inte börjat bra. Har en sjuk häst som jag hoppas snart ska bli bättre. Väntar på att veterinären ska komma.

Mycket har hänt sedan sist jag skrev men kommer att ta upp det vid ett senare tillfälle.

Ett litet kul repotage från lidkopingsnytt.nu
Hon var även med i ridsport och ett foto sick hon vara med på.

Klass 5 – 1,40 m – Skara Hästsportcup

Dagens sista klass hade 42 ekipage som kom till start och 11 som fick placering

Det blev en spännande omgång med många fina ritter och banan var klurig och endast nio klarade dubbelnolla.

LRK hade två ryttare som ställde upp på startlistan; Johanna Wahlin-Eriksson/Paroussia som har gjort många starter på 1,40 och varit framgångsrik. Sen hade LRK Jenny Gustafsson/Werilette som gorde sin andra start på denna höjd. Johanna hade i denna klass bättre fokus än i den förra , mer energi i galoppen och gick felfritt i grunden, men när de kom till Hippo-hindret i omhoppningen så petades en bom ner och så även i kombinationen så ekipaget slutade på 8 fel och hamnade utanför placering.

Jenny gjorde ett gott försök på 1,40, men Werilette gillade inte det orange-vita hindret idag. Det är bara att se det som en träningsrunda så här i början när man går upp i klasserna och vi ser fram emot nästa försök som ekipaget gör. Jenny är ju ännu en av alla våra unga lovande ryttare i LRK.

Johan Lundh, Grevagårdens RF, gjorde tre starter i denna klass. Tidigt i klassen kom han in med Consenza och satte full fart från start. Johan red tufft och djärvt, men ändå med full kontroll – en dubbelnolla och tiden 29,27 s. En ritt och tid som visade sig oslagbar – det var bara Johan själv som var i närheten av slå denna tid. När han kom in som sista ryttare med skimmeln Miebello försökte han göra om bravaden och lyckades nästan, dubbelnolla men med en något långsammare tid 29,92s.

Johan fick sedan leda segervarvet med en dubbelrosettprydd häst och segertäcke från SkaraHästsport på. Grattis säger vi till vår LRKinstruktör på onsdagar.

LRK kunde se tillbaka på ännu en lyckad dag på vår nya anläggning, där vi fått uppleva många fina ekipage och spännande omhoppningar. Vi hörde många som gillade vår anläggning och tyckte att det var roliga banor att rida som satte ekipagen på prov. Vi ser nu fram emot morgondagens tre klasser med början kl 09:00. Välkomna!

- Birgitta Ekmark


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0