Första fölet kommer snart

Snart kommer de första fölen.
Det sto som ser ut att komma först är Heide Hannemarie
Hon fick ett stoföl E Sir Donnerhall förra året som vi är mycket nöjda med. Ska bli väldigt intressant att se van som kommer detta år då vi provar något helt annat då vi har provat det hollenska blodet.
Den hingst hon väntar föl med är Ampère (e:Rosseau – Flemmingh)
Enligt mitt tycke så tror jag att det kan bli riktigt bra.

Info om Ampère (e:Rosseau – Flemmingh)
kommer från Tullstorps sida.

Ampère är en ädel, elegant hingst med vackert huvud. Omdöme exteriör: välproportionerlig hingst, mycket god typ med stor utstrålning, välformad hals, djup, välliggande bog, välutvecklad manke, bra benställning och långt välmusklat kors. Omdöme gångarter (8 9 9,5): skritten är ren, taktfull och vägvinnande. Traven är välbalanserad, bärig, spänstig och med stor rörlighet. Galoppen är stor, spänstig, kraftfull och i uppförsbacke. Testryttarnas omdöme (9 8,5 9 9): Ampère har en naturlig balans och spänstighet med mycket god bakbensaktivitet. Som dressyrhäst har Ampére 95331 mycket stor talang och ger en väldigt bra känsla. Ampère är en ärlig, arbetsvillig och känslig hingst med en mycket bra inställning till ridningen. Ampère vann det holländska bruksprovet - 70 dagarstestet i Ermelo - 2008 med högsta poäng någonsin! (skritt 8, trav 9, galopp 9,5, ridbarhet 9, dressyrtalang 9). Testryttarna lovordade honom som den bästa hästen de hade ridit på många år. Sina exceptionella gångarter har han också visat nedärva till sina avkommor. Ett hingstföl efter Ampère blev sålt för EUR 200.000:- (SEK 1.930.000:-) på elitfölauktionen i tyska Vechta. Ur Ampères första fölårgång, blev 5 avkommor av 10 uttagna till andra selekteringen inför hingstpremieringen i S´Hertogenbosch 2012.

Ampère har en mycket intressant stam. Fadern, Rosseau, blev premiehingst i Holland och tog silver i unghäst-VM 2003. Hittills har Rousseau elva godkända söner i Holland, samt fyra i Tyskland. Ampère är en av de tre av Rosseaus söner i rad som har vunnit sina bruksprov i Holland med rekordhöga resultat. Morfar Flemmingh, har förutom egna tävlingsmeriter, söner som Krack C och Lingh. Ampères möderne har både lämnat avelshingstar samt ett stort antal tävlingshästar inom både hoppning och dressyr. Själv var Ampère dyraste föl på Borculoauktionen. Ampère är godkänd i sju förbund: KWPN, Hannover, Oldenburg, Westfalen o Rheinland, Holstein, Finland och ASVH. Ur Ampères första årgång föl, var han välrepresenterad med tre avkommor när 43 av Hollands bästa föl bjöds in till Ermelo 2009 och storsegrare i finalen blev EOS Utopia (Ampère - Negro), med sina spektakulära gångarter. Även 2010 låg Ampères avkommor i topp.

                           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0